Etter å ha tilbragt en hel uke vekk fra hundene våre i Arguineguin, Spania, var det godt å komme hjem til pels og trening igjen. Vi kom hjem sent på kvelden Onsdag 19 August og allerede lørdag 22 august var jeg og Camaro meldt på LP3 i Sarpsborg. Retriverklubben denne gangen.
Jeg hadde en liten økt med Camaro torsdag, synes ikke hun var helt på nett, men vi kastet oss ut i det.

Vel…. kaste er å ta i. Jeg var ute i god tid, fikk være tilskuer hele klasse 1 og se hvordan varmen påvirket hundene.
Det ble bare varmere og varmere, og innen vi skulle i ringen ønsket jeg meg en vannslange til å spyle Camaro med.

Vi ble nr 2 ut i klassen, fellesøvelsene gikk greit. Har aldri opplevd at hun reiser seg fra en dekk, eller fra en fellessitt, så det kom ikke som noe sjokk at det gikk bra. Ble litt “misfornøyd” med at Camaro hadde vridd seg litt (minimalt) sidelengs når jeg hadde gått av banen i skjul. Men tipper det kom av at vi gikk 90 grader ut av banen, og ikke bak teltet som hun er vane med. Men sånn er det. Vi fikk 9 på fellesdekk og 10 på fellessitt.

Det ble litt ventetid for oss, siden de kjørte alle fellesøvelsene først. Jeg satt Camaro i bilen og gav henne vann så lenge. (Strategi; Kjøle hund går før alt annet varme sommerdager)

Under den lille oppvarmingen vi tok fiklet hun veldig på fjernkommanderingen. Men vi fikk retttet den inn med ball, og det var ikke annet å gjøre enn å gå inn og gi vårt beste.

Under FVF (Fri ved fot) synes jeg at hun pendlet veldig. Var til tider ukonsentrert og ikke der hun pleier å være. Fikk likevel 8 på øvelsen. Jeg så film av øvelsen etterpå, hvor det ikke ser så ille ut som jeg følte det, men det skal vi fikse på.

Sitt under marsj har hun noen ganger på trening og oppvarming stått som en påle på. Så jeg satte et skikkelig “trøkk” i kommandoen og hunden satt seg bra nok til å få 8,5.

Innkalling fra dekk med dekk, i motsetning til i Sverige hvor vi har hatt innkalling fra sitt med stå. Så den har vi også kjørt et par ganger på trening. Det er ikke Camaros sterkeste øvelse, men kommer seg. Vi fikk 8.

Fremadsending til ruta, der lurte jeg litt på hvilket tempo hun ville gå i. Men hun gikk flott i ruta og fint på plass. 9,5 poeng.

Apportering over hinder 9.5. Ikke stort annet å si enn at trening lønner seg 😉

Apport av metallgjenstand; poengene ble 9. Det har de stort sett gjort denne sesongen.

På neseprøven begynte gamla å bli sliten i varmen, gikk ut, startet søket midt i pinnene, plukket og kom tilbake…..med rett pinne selvsagt 😉 8 i poeng.

Så kom fjernkommanderingen. Og der tror jeg det var slutt på krefter. Hunden gikk i dekk, men ikke stå og vi fikk så mange kommandoer og greier, så jeg er overlykkelig over at Feragen gav oss en 5’er der.

Helheten ble belønnet med 9 poeng.

Siden jeg ikke er den som regner på koffisienter, så var jeg rimelig sikker på at vi lå an il en 2. premiering. Litt surt, tenkte jeg, men sånn er det jo. Jeg hadde nettopp kommet fra ferie, hunden var merkbart mentalt sliten av at jeg hadde vært borte og vi hadde en av de varmeste konkurransedagene, uten mulighet for å kjøle ned skikkelig.
Jeg så resten av kl 3 gjengen (i alt var vi 13 stk) og så at det ikke bare var min hund som slet i varmen. Når alle hadde gått var det bare 3 stk uten null.
Så jeg regnet med at jeg lå an på pallplass, men siden jeg kun manglet i 1 Premiering, så vil jeg heller ha 1 premie og 10 plass enn 2. premie og pallplass smiley

Gleden var stor når vi havnet på 2. plass MED 1. Premiering!!
*lykke*

Camaro har gått 7 stevner hvor kun 1 var med 2. premie og da manglet vi kun 4 poeng til en 1 premie. Ellers høstet hun 3 1. premier i Sverige på rad, og nå fikk vi den siste vi trengte til LP3 tittelen her hjemme i Norge.

Veldig stolt over gamlemor. Med sine 9 år er det sterkt å fungere så bra i de øverste klassene i lydighet. Det er er langt program.

Nå skal vi ha med oss konkurransen som er på klubben til helgen, før vi legger kl 3 bak oss og kun konsentrerer oss for – det nye- Elite (Nye kl 3) programmet. Jeg gleder meg og håper hun holder minst en sesong til. Arvtager er under planlegging, men jeg håper vi rekker en aktiv sesong til likevel. smiley

Heldige meg!