11 mars 2017 var “kickoff” til en ny sessong. Camaro er nå fulltidspensjonist med en kropp som ikke er noe særlig bra lenger. Men Best skal jo ut i ilden for alvor. Vi har kun hatt et stevne tidligere, i klubben vi trener. Da var Best akkurat 9 mnd. Vi gikk til 156 poeng, med en null på hopp over hinder. Den hadde vi nesten ikke trent på, så en får skylde på treneren 😉

Men nå var vi litt bedre forberedt. Best har blitt 16 mnd. Er fremdeles litt “fluer i hue” på reka, men hun jobber utrolig godt og tar utfordringer på strak labb. Dette stevnet hadde jeg ikke store forhåpninger til, det går inne og er en av de større innendørsstevnene på Østlandet. Det kjøres AG og LP i samme hall og lydnivået er høyt. Dessuten er det trangt om saligheta. Best har aldri startet inne, det eneste stevnet hun har gått, gikk ute på kjent plass, så jeg la meg på lista over å se hvordan hun taklet miljøet. Sammen med en god venninne dro vi innover 05.30 på morgenen.

Ute i god tid, uten bur å ligge i ble vi sittende ved ringen i flere timer før det var vår tur. Best tok det hele med knusende ro og lå og slappet av mesteparten av tiden. Siden de gjorde om på startrekkefølgen hele tiden, turte jeg ikke gå fra ringen. Så der satt vi klistret. Når det var vår tur var jeg redd Best hadde blitt for sliten av alt styret rundt oss. Men ingen grunn til bekymring. Hun jobbet som en helt, var trygg og glad i ringen. Lett å belønne med meg og sikker på arbeidsoppgavene.
Noe rusk hadde vi jo, i lineføringen datt hun noe ut og hadde et par skjeve holdt. Og hun legger seg fremdeles litt på skinka :p Så vi har nok å jobbe med til neste stevne.
Poengene vi fikk så slik ut:
Tilgjengelighet: 10
Fellesdekk 2 min: 10
Lineføring: 8
Dekk fra holdt: 9,5
Innkalling fra sitt: 9
Fremadsending med stå: 10
Hopp over hinder: 9
Kontroll over hunden på avstand: 10
Helhet: 10

Så det er vel ikke noe å legge skjul på at jeg var stolt over lille reke. Og veldig fornøyd med innsatsen. Rusket som kom var som forventet. Ingen store overraskelser. Annet enn at hun var mye mindre plaget av miljøet enn jeg trodde. Siden Maria hadde holdt øyne med poengene, så ante jeg at jeg lå an til 1. premiering. Med flere andre gode i klassen, så var jeg fornøyd med det i grunnen. Og så uerfaren som hunden min er.
Fornøyelsen ble enda større når vi etter en livstid med venting fikk førsteplasen blandt 20 startende!
Veldig fin start på året med Best, jeg er veldig stolt av henne. Og gleder meg til å fortsette å jobbe fremover <3 Heldige meg 😉